понеділок, 13 квітня 2020 р.

Що подивитися дітям від 5 років? Випуск 6. / 13 квітня 2020





Шостий випуск нашого нового проекту: "Що подивитися?" присвячений мультфільмам для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.



Лисенятко Вук / Vuk - The Little Fox / Vuk (1981)

Жанр: пригодницький, казка
Країна: Угорщина

Тривалість: 01:13:16

Кіностудія: Pannónia Filmstúdió
Режисер: Аттіла Даргаі
Актори: Тібор Бітскей, Юдіт Погані, Йожеф Д'ябронка, Ласло Чакані, Д'юла Сабо, Тері Фьольді, Ержебет Кутвьольді, Шандор Сабо

Сюжет:
Лисенятко Вук щасливо живе з братами і сестрами у батьківській норі. Спритний і допитливий, одного дня малюк губиться в лісі, а повернувшись додому, бачить, що всі його рідні зникли. Пізніше він дізнається, що у цьому винен мисливець, якого лиси звуть "голошкірим". На щастя для Вука, ним починає опікуватися старенький дядечко Карак. Згодом завдяки природним здібностям і мудрим порадам дядька, Вук стає найхитрішим серед мешканців лісу і вирішує помститись мисливцеві.




Дбайливі ведмедики / The Care Bears Movie (1985)

Жанр: пригодницький, казка, психологія
Країна: Канада

Тривалість: 01:12:53

Кінокомпанія: Metro Goldwyn Mayer
Режисер: Арна Зелзнік / Arna Selznick
Ролі озвучують: Міккі Руні / Mickey Rooney, Джекі Барроуз / Jackie Burroughs, Джорджія Енджел / Georgia Engel, Патрісія Блек / Patricia Black, Меллені Браун / Melleny Brown, Боб Дермер / Bob Dermer, Джейн Іствуд / Jayne Eastwood, Єва Еванс / Eve Evans, Глорія Фігура / Gloria Figura, Крі Саммер / Cree Summer, Брайан Джордж / Brian George, Джанет-Лейн Грін / Janet-Laine Green

Сюжет:
Це історія про веселих і добрих ведмежат, які завжди прийдуть на допомогу. У цій частині вони допомагають хлопчикові Ніколасу звільнитися від чаклунки, яка хотіла за допомогою магічної книги зробити його злим і недобрим. У мультфільмі багато пригод і цікавих думок.




Дбайливі ведмедики 2 / The Care Bears Movie II: A New Generation (1988)

Жанр: пригодницький, казка, психологія
Країна: Канада

Тривалість: 01:16:00

Кінокомпанія: Metro Goldwyn Mayer
Режисер: Dale Schott

Сюжет:
У дбайливих ведмедиків з'явився по-справжньому могутній ворог, який може їх знищити. Він втілення абсолютно зла, підступний і немилосердний. Більшість ведмедиків, які за своєю природою не можуть не допомагати людям, дуже швидко потрапляють у полон. Прагнучи їх звільнити, старші ведмедики також опиняються у неволі. Ситуація погіршується з кожним днем. Але не все так просто... Ця частина складніша психологічно, ніж перша, але, на мою думку, вона є однією з найкращих анімаційний свого часу.



Магічний ліс / Чудесний ліс / Čudesna šuma (1986)

Жанр: фентезі, пригодницький, музичний
Країна: Югославія, США

Тривалість: 01:21:08

Кінокомпанія: Croatia films і Fantasy Forest
Режисер: Мілан Блажекович / Milan Blažeković, Доро Владо Грелянович / Doro Vlado Hreljanovic
Актори: Josip Marotti, Vili Matula, Emil Glad, Sven Lasta

Сюжет:
Художник Палітра приходить до мальовничого лісу, щоб помалювати пейзажі і тварин. Він вирішує перепочити та засинає під Чарівним Дубом, який тимчасово наділяє художника даром розуміти мову лісових мешканців, а його пензель - особливою чарівною силою. Незабаром від своїх нових друзів-звірів Палітра дізнається, що життя у цьому лісі тільки на перший погляд мирне і спокійне, а насправді всіх його жителів тероризує жорстокий і підступний цар Кактус та його армія алебард.





Віллі – горобець / Willy the Sparrow / Vili, a veréb (1989)

Жанр: пригодницький, казка
Країна: Угорщина

Тривалість: 01:16:01

Кіностудія / кінокомпанія: Budapest Film, Hajdu Film, Pannónia Filmstúdió
Режисери: Йожеф Гемеші / József Gémes
Актори: Левенте Ігаз (Levente Igaz), Кларі Тюльнай (Klári Tolnay), Йожеф Сзекхелій (József Székhelyi), Естер Караз (Eszter Kárász), Цецилія Естергайос (Cecília Esztergályos)

Сюжет:
Одного разу, щоб дати урок пустотливому хлопчику Віллі і навчити його дбайливо ставитися до тварин, чарівниця Вербена перетворила його на маленького горобчика. Віллі довелося пережити багато небезпечних пригод. Завдяки своїй хоробрості йому вдалося не тільки повернути свій колишній вигляд, а й отримати подарунок, який докорінно змінив все його життя...



Немає коментарів:

Дописати коментар