вівторок, 24 березня 2020 р.

Що подивитися дітям від 7 років? Мультфільми. Випуск 2. / 24 березня 2020



Другий випуск нашого нового проекту: "Що подивитися?"



Пінокіо / Pinocchio (1940)

Жанр: Мультфільм , казка, музичний, пригодницький
Країна: США
Кіностудія / кінокомпанія: Walt Disney
Режисер: Бен Шарпстін, Хемілтон Ласкі

Тривалість: 1:27:44

Сюжет:
Старий майстер Джепетто - самотній веселий чоловік зробив з дерева ляльку-маріонетку і назвав її Пінокіо. Коли падала зоря він загадав бажання, щоб Піноккіо став справжнім хлопчиком. Фея поставила умову перед Пінокіо, щоб він був хоробрим, чесним, безкорисливим. Тільки тоді він стане справжнім. А ще вона призначила на роль його совісті малого цвіркуна для того, щоб той наглядав за Піноккіо.




Пітер Пен / Peter Pan (1953)


Жанр: анімація, сімейний, пригоди
Країна: США
Кіностудія / кінокомпанія: Walt Disney Productions
Режисер: Хемільтон Лацке, Клайд Джеронімі, Вілфред Джексон
Ролі озвучують: Боббі Дріскол, Кетрін Боумонт, Ганс Конрід, Білл Томпсон, Хезер Енджел, Пол Коллінз, Томі Луске, Кенді Кондідо, Том Конвей.

Тривалість: 01:16:46

Сюжет:
У чарівній країні Небувалії живе дивний хлопчик, який вміє літати і відмовляється дорослішати. Це веселий вигадник, хоробрий Пітер Пен! Одного разу в пошуках власної тіні Пітер потрапляє в Лондон нашого світу і стає другом маленької Венді та її братів Майкла і Джона, і звичайно ж, він бере своїх нічних друзів з собою в Небувалію, назустріч приголомшливим пригодам. Діти ще не знають, що їм судилося зустрітися з феєю Дінь-дінь і дружньою ватагою Пітера Пена, врятувати індіанську принцесу Тигрову Лілею з лап піратів і битися з їхнім безжальним ватажком Капітаном Гаком...




Меч у камені / The Sword in the Stone (1963)

Жанр: анімація, пригодницький, сімейний, фентезі
Країна: США
Кіностудія / кінокомпанія: Walt Disney Productions
Режисер: Вольфганг Райтерман / Wolfgang Reitherman
Ролі озвучують: Себастіан Кебот / Sebastian Cabot, Карл Свенсон / Karl Swenson, Рікі Соренсен / Rickie Sorensen, Джуніус Метьюз / Junius Matthews, Джіні Тайлер / Ginny Tyler, Марта Bентворт / Martha Wentworth, Норман Елден / Norman Alden, Алан Напєр / Alan Napier, Річард Рейтерман / Richard Reitherman, Роберт Рейтерман / Robert Reitherman

Тривалість: 01:16:17

Сюжет:
Чудовий золотий меч тримається у величезному камені. Той, хто зможе його витягнути, стане королем Англії. Про це мріє і маленький хлопчик, з яким відбувається низка фантастичних пригод. Чудеса, чарівники, чаклуни, дракони... І багато пригод і гумору.




Таємниця щурів / The Secret of NIMH (1982)

Жанр: анімація, сімейний, фентезі, драма
Країна: США
Кіностудія / кінокомпанія: Aurora, MGM
Режисер: Дон Блат / Don Bluth
Композитор: Джері Голдсміт / Jerry Goldsmith
Актори: Дерек Джекобі / Derek Jacobi як Нікодемус (голос), Елізабет Хартман / Elizabeth Hartman як пані Брізбі (голос), Артур Малет / Arthur Malet як пан Ейджес (голос), Дом ДеЛуіз / Dom DeLuise як Джеремі (голос), Герміона Бедделі / Hermione Baddeley як тьотя Землерийка (голос), Шенен Доерті / Shannen Doherty як Тереза (голос), Уіл Віатон / Wil Wheaton як Мартін (голос), Джоді Гікс / Jodi Hicks як Синтія (голос), Ян Фрід / Ian Fried як Тімоті (голос), Джон Керрадайн / John Carradine як Великий Сич (голос), Пітер Штарус / Peter Strauss як Джастін (голос), Пол Шенар / Paul Shenar як Дженнер (голос)

Тривалість: 01:19:05

Сюжет:
Польова миша пані Брізбі має перевезти власну родину у безпечне місце до того, як фермер почне орати поле, на якому вони живуть, але її син Тіммі тяжко захворів і не може виходити на вулицю. Брізбі звертається за допомогою до дуже розумних щурів, які побудували підземне місто у трояндових кущах біля ферми. Щури, яких очолює мудрий Нікодемус, вирішують допомогти перемістити будиночок пані Брізбі, на знак вдячності її померлому чоловіку. Але все ускладнюється, коли дехто зі щурів вирішує, що час обрати нового лідера замість Нікодимуса.




Чорний Котел / The Black Cauldron (1985)

Жанр: фентезі, пригодницький, сімейний
Країна: США
Кінокомпанія: Silver Screen Partners II - Walt Disney Pictures
Режисер: Тед Берман, Річард Річ
Актори: Грант Бардслей, Фредді Джонс, Сусан Шерідан

Тривалість: 01:20:08

Сюжет:
У казковій країні Прідайн хлопчина на ім'я Тарам мріє стати непереможним воїном. А чого найбільше бажаєш, те й станеться. Й Тарам отримує шанс битися зі злим Рогатим Королем. Але перемога можлива, лише якщо він знайде чарівний Чорний Котел. За інших умов Рогатий Король отримає небувалу силу і завоює весь світ. За допомогою чарівного меча, принцеси, смішної свинки і маленького пухнастого створіння на ім'я Ґурґі хлопчик має перемогти сили темряви.
На мою думку, це один з найкращих анімаційних фільмів відомої американської студії, хоча свого часу він не був сприйнятий глядачами. Надто серйозний, без звичного гумору і з великою кількістю пригод - він ледь на став останньою роботою студії.



Слідкуйте за нашими оновленнями!

Немає коментарів:

Дописати коментар