вівторок, 21 січня 2020 р.

Олександр Денисенко «Три бажання»



Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 7 років
Жанр – казки
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - не справило особливого враження


Олександр Денисенко. Три бажання. – К. : Час майстрів, 2013. – 24 с.

«Три бажання» – чергова книжка, де історії вигадувалися під вже існуючі малюнки. Чи вміють художники розповідати казки і чи може письменник справді оживити картину своєю розповіддю – питання риторичне, та коли під час написання картини текст не передбачався, то навряд вийде щось путнє. І виглядає таке традиційно: текст окремо, малюнок окремо.

Десь уже я читала про яблука, які виконують бажання і про трьох сестер-подружок...
У цій книзі бажання загадують не лише дівчата, але й котяра. Бажання здебільшого поверхневі, ситуативні та егоїстичні, описані так, що потребують додаткового роз’яснення від батьків чи інших дорослих, бо претендують на світоглядну філософію.
І, звісно, одна з сестер розумніша за інших, а «неправильні» бажання, які тільки множать нещастя, доведеться виправляти під час останньої спроби.
Щиро кажучи, не впевнена, що ці притчові тексти у формі казок будуть цікаві дітям того віку, якому адресовані. А для більш старших у них надто проста стилістика, підсилена зарозумілістю деяких моралістичних висловлювань, що навряд взагалі комусь сподобається.
І хоча книга називається «Три бажання», але реально математика інша, а кількість бажань значно більша, ледь не по три на кожного.

Висновок: І хоча мені було цікаво розглядати малюнки, самі тексти, на жаль, дуже швидко забулися.

Олена Кравець

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар