пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Наталя Чуб «Кенгуреня Бамсі»


Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 7 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - дуже добре



Наталя Чуб. Кенгуреня Бамсі. – К. : Прінт-Сервіс, 2010. – 24 с.

Кенгуреня Бамсі втік від своєї матусі, щоб дізнатися про навколишній світ. Він маленький егоїстик. Наприклад, насміхається з папуги, що той літає, а не стрибає, бо стрибати по землі, на його думку, значно цікавіше; вихваляється своїми стрибками перед крокодилом, бо не вважає вміння плавати чимось надзвичайним; і так само недобре ставиться до коали, бо той лазить по деревах, але не стрибає.

Та раптом із Бамсі трапляється лихо: він невдало стрибає і пошкоджує лапку. Тепер малюк не лише не кращий за інших, але й не може повернутися додому.
Хто ж йому допоможе? А ті, що не тримають у серці образу на хвалька. Крокодильчик перевезе нещасне кенгуреня через річечку, медвежа-коала нагодує зеленими гілочками, а папуга приведе до малого маму.
Коли ж любляча мама поряд, то все точно буде гаразд. І це одна з непорушних істин.
Доброта інших звірят пробуджує у серці Бамсі почуття сорому, бо неважливо, що ти вмієш, який у тебе є талант. Важливо інше: чи допоміг ти комусь у важку хвилину.
Так Бамсі знайшов багато вірних друзів.
Книга вчить пробачати і допомагати тим, хто потрапив у біду, хай раніше твій кривдник був із тобою несправедливий.

Висновок: Ця казка ненав’язливо навчає дитину бути доброю до хвальків і тих, хто може ображати інших і не думає про наслідки.

Олена Кравець

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар