пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Що подивитися дітям від 7 років? Фільми. Випуск 3. / 27 березня 2020





Третій випуск нашого нового проекту: "Що подивитися?" присвячений фільмам для дітей.




Міо, мій Міо / Mio min Mio / Mio in the Land of Faraway (1987)

Жанр: Фільм, фентезі, пригодницький
Країна: Норвегія, Швеція, СРСР
Кіностудія / кінокомпанія: Кіностудія ім. М. Горького, Перше творче об'єднання, Совінфільм, Filmhuset AS, Norway Film Development, Svenska Filminstitutet (SFI), Nordisk Tonefilm International
Режисер: Володимир Грамматіков

Тривалість: 1:29

Сюжет:
Дев'ятирічний Боссе живе в будинку у прийомних батьків. Одного разу хлопчик потрапляє до чарівної країни і дізнається, що його батько король. Тепер юний принц Міо має врятувати від сил зла чарівну країну. Міо і його друг Юм-Юм викликають на поєдинок злого лицаря Като, який викрадає дітей і перетворює їх на птахів, приречених вічно кружляти над Мертвим озером.
Це одна з найкращих екранізацій творів Астрід Ліндгрен.




Віллоу / Уіллоу / Willow (1988)

Жанр: Фільм, фентезі, пригодницький
Країна: США
Кінокомпанія: Imagine Films Entertainment, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Lucasfilm
Режисер: Рон Говард
Актори: Вел Кілмер, Ворвік Давіс, Джін Марш, Джоан Веллі

Тривалість: 02:05:55

Сюжет:
Авантюрно-пригодницька історія про темні сили, битви, замки з драконами, чари та дружбу. Коротун Віллоу Осгуд залишає своє село, щоб врятувати дитину, якій загрожують зловісні сили темряви, та доправити її в безпечне місце. Немовляті напророчили велике майбутнє, тому зла чаклунка прагне убезпечити себе, знищивши дитину, щоб завадити здійсненню пророцтва...




Капітан Крюк / Капітан Гак / Hook (1991)

Жанр: фентезі, комедія, пригодницький, сімейний
Країна: США
Кінокомпанія: Amblin Entertainment, TriStar Pictures
Режисер: Стівен Спілберґ / Steven Spielberg
Актори: Дастін Гоффмен / Dustin Hoffman, Робін Вільямс / Robin Williams, Джулія Робертс / Julia Roberts, Боб Госкінс / Bob Hoskins, Меґґі Сміт / Maggie Smith та інші

Тривалість: 02:21:45

Сюжет:
Пітер Пен став дорослим і перестав бути Пітером Пеном. Тепер йому сорок років, у нього інше ім'я, сім'я і серйозна робота. Не залишилося й сліду від дивного хлопчика, який колись умів літати... Проте старі вороги про Пітера не забули. Капітан з гострим сталевим гаком замість руки знову кидає виклик своєму супротивникові, викравши його дітей. Пітер вирушає вслід за ним до чарівної країни, але щоб перемогти там, де живуть русалки, феї та пірати, йому доведеться знову навчитися літати.




Марія, Мірабелла / Maria, Mirabela (1981)

Жанр: Фільм, фентезі, музичний, пригодницький
Країна: Румунія, СРСР
Кіностудія / кінокомпанія: Молдова-філм, Союзмультфільм
Режисер: Іон Попеску-Гопо

Тривалість: 1:05

Сюжет:
Дві сестри не дуже-то схожі між собою, не лише ззовні, але й вдачею. Марія - добра і чуйна дівчинка, готова допомогти "кожній комашці", як каже про неї сестра. Мірабелла - більш стримана у вираженні добрих почуттів, практична і діяльна, не позбавлена ​​хитрості і себелюбства.
Одного разу влітку дівчата знайшли в лісі замерзлий струмок, в якому опинився жабеня Квакі. Виявилося, що Квакі так покараний Лісовий Феєю. Марія вирішила допомогти жабеняті звільнитися від крижаного панцира і пішла на пошуки Феї, що б умовити чарівницю звільнити Квакі від закляття. Разом із сестрою у мандрівку вирушає і Мірабелла.



Три золотих волосини / Plavcík a Vratko (1982)

Жанр: Фільм, казка, пригодницький
Країна: Чехословакія
Кіностудія / кінокомпанія: SFT Koliba
Режисер: Мартин Тапак

Тривалість: 1:23

Сюжет:
Король дізнався про страшну новину - його дочка вийде заміж за жебрака. Для короля дізнатися про таке пророцтво було жахливо. Він вирішив зробити усе, щоб потенційний зять і не підійшов до його любої донечки. Разом з тим король вирішив дізнатися, чи не має стосунку до пророцтва Сонячний Король. У фільмі багато пригод, а перемогти всі небезпеки і негаразди можуть лише справжні почуття.


Немає коментарів:

Дописати коментар