понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Василь Чухліб «Неслухняний Гарбузик»



Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 7 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту – дуже добре

Василь Чухліб. Неслухняний Гарбузик. – К.: АВІАЗ, 2009. – 32 с.

Дуже гарно проілюстрований збірник казок для дошкільного і молодшого шкільного віку складається з п’яти оповідань.
Герої першого оповідання «Неслухняний гарбузик» – родина Гарбузів, дітки Огірочок і Динька, чубатий Соняшник і клопітлива Бджола. Усі вони емоційно намальовані штрихами і дуже гарно представлені візуально на малюнках.
А малий Гарбузик допитливий, тому і виліз на паркан, чим дуже засмутив свою родину, яка за нього хвилювалася. Врятував малого дослідника бджолиний рій, що теж дуже гарно намальовано.
Друге оповідання «Сонечко і Світлячок» про Золотаве Сонечко, яке жило «у Калиновій світлиці над Синь-озером» (С.11). Полетіло якось Сонечко далеко-далеко – аж у Стару діброву, де й познайомилось із Світлячком, з яким потоваришувало.
Поночіло, і Сонечко полетіло додому, та у темряві загубилося. Налякалося нічних звуків, але тут прилетів Світлячок і провів маленьке Сонечко додому. Ото зраділи усі у Калиновій світлиці!
Оповідання «Колискова для ведмедя» теж дуже добре і тепле. Маленьке ведмежа на ім’я Клиш-Клиш не могло заснути, і приспати його зміг тільки Цвіркун. А разом із ним прогнав тривоги й від усієї ведмежої родини.
Казка «Пісня тоненької очеретини» – чарівна. Кожна птаха себе хвалить: Чапля, Бугай, Кулик, Деркач, та й Жаба вихвалюється, а Вітер торкнувся тоненької очеретини, й розбудив очеретину для своєї чарівної пісні.
Остання казка у збірнику «Намистина з Високого Замку» про мишу Намистинку, яка хотіла жити у Замку як принцеса. Солодке у принцес життя – їх усі люблять, годують, бо миші у гості без подарунків не приходять. І її замком став старий радіоприймач, але лише до того часу, поки у нього не зазирнув хлопчик і не злякав мишу. Хоча вільне від замку життя пішло Намистинці тільки на користь.

Висновок: Приємна, сонячна книга, написана гарною українською мовою.

Маргарита Крук

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар