пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Валерій Герланець, Галина Рогінська «Новорічні пригоди»


Категорія – для малечі, переклад
Вік основної аудиторії – 5-10 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту -  добре


Валерій Герланець, Галина Рогінська. Новорічні пригоди. – Х.: Ранок, 2004. – 64 с.

Ця повість має пригодницько-пізнавальний характер. Сюжет простий: Санта Клаус відправляє свого помічника Джонні до Діда Мороза, щоб передати своєму колезі чарівних оленів, які вміють літати. Взагалі-то всі «діди морози» дружать між собою.

Дорого з юним сантою Джонні стаються різні пригоди. Він знайомиться із чарівницею Аріффірою, яка його зменшує; дарує подарунки гномам; шукає зниклих оленів та багато іншого з ним трапляється.
Проте, особисто мені було цікаво спостерігати не за пригодами Джонні, а за тим, як вплітаються в оповідь корисні поради, як книга кличе дитину до гри разом із батьками.
Приводом для такого спілкування стають пісні (деякі подані з нотами), рецепти різних смаколиків, моделі іграшок.
Як же ж хочеться скуштувати новорічний сирний торт «Зимова Хатинка», новорічні медові фігурки, молочний коктейль «Сніжинка», новорічний кекс, горіховий пиріг з медом або цитрусове желе... А страви з яєць – сніговики, курочки, зайчики... Це так весело і смачно.
Або й справді зробити своїми руками чоловічка із шишки, горіхового чоловічка, сніговичка, блискучу зірку і новорічні листівки.
Усі ці справи і дорослих повертають у дитинство й зігрівають серце.
Наприкінці ж дитині пропонується ознайомитися з правилами поводження за столом, хоча останнє, як на мене у цій книзі вже зайве.

Висновок: Цікава пізнавальна книга, однак, мені б хотілося більше пригод.

Олена Кравець

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли і відгуків.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар