пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Ольга Бусенко «Паперовий янгол»



Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії
до 7 років
Жанр
– казка
Мова видання
– українська
Оцінка авторів проекту
– добре

Ольга Бусенко. Паперовий янгол. – К.: Грані-Т, 2007. – 64 с.

Симпатична збірочка історій про маленьку дівчинку Яринку, яка розповідає казочки. Кожна розповідь закінчується малюнком дівчинки. Історії не пов’язані між собою ні сюжетно, ні психологічно. Їх єднає тільки статичний образ головної героїні.

Починається все з того, що дівчинка бачить на дереві паперового Янгола, який до того мешкав у будинку відомої художниці. Згодом завдяки янголу дівчинка знайомиться із художницею. Ця історія і дала назву книзі.
У творах багато тварин, особливо різноманітних собак, казкових персонажів, таких як фея, принцеса, троль (щоправда, намальований як гном). Оживають ляльки, опудала, дитячі малюнки. Доволі непогано передано й особливості світобачення дитини дошкільного віку. Наявний здоровий гумор.

Висновок: Історії про Яринку дуже прості і передбачувані, і, чесно кажучи, не вельми запам’ятовуються. Проте, їх гарно малювати, і юний читач може приєднатися до головної героїні, створюючи свої образи прочитаного.
А ще від цих історій тепло на душі.

Олена Кравець

Інші думки про книгу:
karambon "Відгук" - http://www.livelib.ru/book/1000580865
Зубкова Анна "Відгук про янгола на Різдво" - http://www.grani-t.com.ua/about/news/1546
Миронюк Ігор "Відгук на книгу Ольги Бусенко «Паперовий Янгол»" - http://zl.kiev.ua/klub/konkurs-v-dguk-pro-prochitanu-vl-tku-knigu/v-dguk-na-knigu-olgo-busenko-paperovii-jangol.html
Шуман Тетяна "Відгук на книгу Ольги Бусенко «Паперовий Янгол» - http://lib-kinder.ucoz.ru/blog/vidguk_na_knigu_olgi_busenko_paperovij_jangol/2011-11-20-55


Немає коментарів:

Дописати коментар