понеділок, 12 березня 2018 р.

Юрій Брезан «Пригоди котика Мікоша»



Категорія – для малечі, переклад
Вік основної аудиторії – до 7 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - дуже добре
 


Юрій Брезан. Пригоди котика Мікоша. – Л.: Видавництво Старого Лева, 2011. – 56 с.

Котик Мікош товаришує з хлопчиком Томашем, який кожного дня пригощає малого молоком. Та якось Мікош зникає, і ніхто не знає, де він подівся. Далі читачі не бачитимуть Томаша, а мандруватимуть разом із котиком.

А вийшло так: Мікош спокусився мишею і заліз на потяг, а той рушив. Спочатку котик не думав, у яку халепу вскочив, та швидко зрозумів, що й не уявляє, як повернутися додому, бо не знає назви свого містечка.
Мікоша вивантажують з потяга разом із картоплею, а ввечері котик прибивається до мандрівного цирку. Тварини і люди у цирку різні, кожний зі своєю вдачею: шляхетний лев Гасан, добрий слон Юмбо, підступний тигр Цезар, а ще верблюд Омар, поні Педро і клоун Шкереберть.
Котик вчиться жити разом із циркачами, і згодом починає брати участь у виставах, чим дуже веселить захоплених глядачів. Цирк мандрує Європою, та Мікош, який дуже сумує за Томашем, вірить, що колись вони повернуться до його містечка, і він зустрінеться зі своїм товаришем-хлопчиком.
Звісно, що врешті-решт так і станеться, але зовсім не так, як думає Мікош. Багато чого переживе і побачить котик, перш ніж опиниться вдома, де на нього кожного ранку чекатиме смачне молоко.

Висновок: Симпатична і добра казка, надзвичайно гарно проілюстрована. Гадаю, що вона сподобається і дітям, і їхнім батькам.

Маргарита Крук


Інші думки про книгу:
h_orlova "Відгук" - http://www.livelib.ru/book/1000522089

 

Немає коментарів:

Дописати коментар