понеділок, 26 жовтня 2015 р.

Олесь Ільченко «Мандрівка Дощинки», «Пригоди неприбраних іграшок», «Де живуть тварини?»


Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 5 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту – не справило особливого враження


Олесь Ільченко. Мандрівка Дощинки. – К.: Грані-Т, 2008. – 64 с.



Олесь Ільченко. Пригоди неприбраних іграшок. – К.: Грані-Т, 2008. – 56 с.



Олесь Ільченко. Де живуть тварини? – К.: Грані-Т, 2009. – 48 с.

Вирішила об’єднати ці три книги в одному відгуку, бо вони однакові за структурою: малюнок плюс речення. Не можна сказати, що це ілюстрації, бо більше схоже на коментовану розкадровку або діафільм.

Тема книги «Мандрівка дощинки» – колообіг води у природі. Дощинка упала з хмари на землю, потрапила у річку, де познайомилася з рибами і раком. Течія винесла її в море, де дощинка побачила дельфінів, акулу, кальмара, китів, коралові рифи, різних рибок, краба. Дощинка підпливла до берега, і побачила слонів, жирафів, бегемота. А коли припекло сонце, дощинка повернулася у хмари.
У книзі «Пригоди неприбраних іграшок» автор звертається до читача, кажучи, що його звуть так само, як і головного героя. У кімнаті хлопчика ціле іграшкове місто, і якось батьки подарували йому конструктор, з якого можна зробити фортецю, де хлопчик селить дракона.
Вночі хлопчик бачить, що іграшки самі прибирають той безлад, що він лишив у їхньому місті звечора, показуються особливості різних професій. Та раптом оживає дракон, й іграшки воюють з ним, а хлопчик спостерігає. Дракон опиняється в зоопарку, іграшки відбудовують місто. Вранці хлопчик вирішує, що тепер допомагатиме іграшкам і не лишатиме безладу.
Книга «Де живуть тварини?» про дівчинку Лесю, яка їде в село до бабусі. Там Леся знайомиться із лелеками, коровою, сторожовою собакою, свинею, курми, конем, козами, кролями, гусьми, бджолами на пасіці, вівцями, а наостанок бачить під стріхою ластівку у гніздечку. Дівчинка дізнається про сільський побут, грається з дітьми і малює побачене.

Проте, усі ці історії пізнавального характеру стандартні і не вирізняються особливою оригінальністю форми чи змісту.

Висновок: Типові казки для дошкільного віку.

Олена Кравець

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар