понеділок, 25 листопада 2019 р.

Зірка Мензатюк «Катрусині скарби»


Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – 5-10 років
Жанр – казки
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - добре



Зірка Мензатюк. Катрусині скарби. – Чернівці.: Видавничий дім «Букрек», 2015. – 22 с.

Як же я люблю дитячі книги, в яких оживають речі! І щоб не просто так, а з історіями, достовірними і цікавими.
У цій книзі кілька оповідань, кожне з яких присвячене якомусь народному промислу. Глиняні вироби, різьба по дереву, дивовижні витинанки, рушники, Петриківський розпис, саморобні іграшки, крашанки, писанки, шкрябанки та інші Великодні дивовижі...

Кожна річ веде за собою, відкриваючи сторінку з народної української культури, з народної традиції, яка живе по сьогодні. Всі ці давні народні ремесла, втілені у речах, живуть у музейній хаті, але можуть оселитися й у будь-якій сучасній оселі.
Це і є Катрусини скарби. І, найголовніше, що дівчинка розуміє, наскільки важливим є продовжувати зберігати народні традиції.
А розказана дітям начебто відома казка про рукавичку, де головними героями виступають ремесла, набуває зовсім іншого звучання. Бо рукавичка у нашому розумінні – то хата. А хата для українців священна.
Хоча дещо мені таки у цій книзі не сподобалося: це, насамперед, як на мене, не приваблива обкладинка, а ще незручний формат для читання.

Висновок: Ця книга може у цікавій формі захопити дитину народознавством і навчити уважніше дивитися на навколишній світ.

Олена Кравець


Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар