пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Анна Бурнейко «Хрумтик мандрує лісом»

 


 Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 7 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - не справило особливого враження

 

Анна Бурнейко. Хрумтик мандрує лісом. – Луцьк : Твердиня, 2012. – 28с.

 

У світі багато казок про тварин, тому коли з’являється ще одна, вона має бути вельми оригінальна, аби зацікавити читачів. Ця казка цілком традиційна.

Починається вона зі знайомства кроленяти Хрумтика і зайця Стрибка. Кролі і зайці схожі, та це не одне й те саме. А тут же насправді йдеться не про тварин, а про дружбу і про те, як добре гратися разом. У лісі ж, де для Хрумтика все вдивовижу, хто йому тільки не зустрічається: білченя Промінчик, лисеня на ім’я Хвостик, маленька кізка Лу-Лу, бобер Боря, зубр Добриня, дика свиня Хруня, їжак Хома та інші.

І найчастіший тип пригод – когось врятувати або втекти від небезпечних хижаків.

А наприкінці, коли настає осінь, свого кролика у лісі знаходить дівчинка Даринка і забирає додому. Ось і закінчилися пригоди.

У цілому ж це досить звичайний збірник казок для дуже юних читачів.

Ця книга може навчити деяким моделям поведінки, але в цілому вона доволі традиційна. Було б набагато цікавіше бачити ті самі сюжети у мультиплікаційному варіанті. Або щоб у книзі хоча б були яскраві кольорові малюнки...

 

Висновок: Досить непогана книга, але не вражає. Можливо, причина у відсутності яскравих ілюстрацій, які у творі для цієї аудиторії є обов’язковими.

 

Олена Кравець

 

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар