вівторок, 5 березня 2019 р.

Оксана Лущевська «Втеча»


Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 5 років
Жанр – проза
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - добре


Оксана Лущевська. Втеча. – К.: Грані-Т, 2011. – 24 с.

Книжка у вигляді рибки – цікава форма. І зміст теж незвичайний. Це не казка, а оповідання для читачів дошкільного віку.
Це історія про хлопчика Івасика. Він спритний, хитрий, розумний, але... Івасик боїться щеплень. Боїться настільки, що хоче сховатися, а то й утекти з дитячого садочка.

У кожної маленької дитини є свої страхи, а страх перед щепленнями дуже розповсюджений. Тому і потрібні такі історії, які б розставляли правильні акценти.
Не дорослі переконують хлопчика, що щеплення – це добре. Івасик розуміє це сам, коли перед ним стоїть вибір: зробити щеплення і поїхати в омріяні Карпати чи майже стовідсотково захворіти взимку і залишитися вдома.
Це дуже гарний виховний момент. Особливо якщо зважати на те, що психологія хлопчика і хід його думок написані дуже правдоподібно.
А наприкінці – традиційна для цієї серії стаття "для дорослих". Цього разу це "Доросла розмова про вакцинацію". І написана вона так заумно, що навіть дорослому буде нудно читати ці сторінки, не те що переповідати таку інформацію дитині. Не завжди стаття професійного лікаря, покликаного сказати своє слово в якості експерта, доречна у дитячій книзі. Та й мені іноді здавалося, хоча, може, я й не права, що стаття та була взята з інтернету...

Висновок: Гарно написана повчальна історія, яка може допомогти дитині зрозуміти важливість щеплень.

Олена Кравець

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

Немає коментарів:

Дописати коментар