пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

Лариса Ніцой «Ярик-векалка»



Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – до 5 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - добре


Лариса Ніцой. Ярик-векалка. – К.: Казка, 2012. – 32 с.

Що робити, коли дитина плаче? Із таким лихом зустрічався, певно, кожен дорослий. Що ти не робиш, а сльози ллються рікою. От і в цій казці малий Ярик на прізвисько Векалка плаче знічев'я, бо хочеться плакати. Сльози – його єдина відповідь на всі негаразди, щоправда, часто вигадані.

Собачка, киця, курочка з курчатами намагаються дізнатися про причину сліз хлопчика, запрошують його гратися з ними, але той тільки рюмсає і рюмсає.
Що ж робити, коли навіть такі гарні змоги відволікти дитину від плачу не спрацьовують?
Вихід з ситуації знайшла корова. Як гадаєте, що буде голосніше: рюмсання малого плаксія Векалки чи потужне коров'яче "му"? Коли хлопчик опинився на місці тих, кому заважав своїм плачем і кого зовсім не слухав, йому зовсім розхотілося лити сльози.
Він "векав", бо йому так бажалося, а корова мукала, бо так хотілося їй. Ось і розгадка: тільки коли усвідомиш, як потерпають від тебе інші, зміниш свою поведінку. Так Ярик зрозумів, що з ним ніхто не дружитиме, поки він "векає".
Ось така терапевтична психологічна казка.
У творі настільки багато ілюстрацій, що текст видається підписами до малюнків. Я б сказала, що це мультиплікаційна книжка, бо в ній дуже багато інформації передається через ілюстрації.

Висновок: Гарна книжечка з милими ілюстраціями, яка може допомогти батькам позбутися важливої проблеми – безглуздого дитячого плачу.

Дарина Пилипенко

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар