пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Оксана Лущевська, Лана Світанкова «Солька і кухар Тара-пата»



Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – 5-10 років
Жанр – кулінарна казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - не справило особливого враження



Оксана Лущевська, Лана Світанкова. Солька і кухар Тара-пата. – К.: Грані-Т, 2012. – 80 с.

В центрі цієї історії – свято Дня народження хазяйського синочка Гені. Типова родина багатіїв із досить примітивним балуваним синочком і талановитим кухарем Тара-патою, який їм служить.
Раніше Тара-пата працював у невеличкому київському ресторанчику, але власник з якихось, певно, економічних причин зачинив свій заклад. Довелося Тара-паті шукати собі нову роботу, так він і потрапив до заможної родини. Все життя Тара-пати пов’язане з кухнею, яку він обожнює.

Так ось, хазяям закортіло, щоб свято у їхнього синочка було надзвичайним. Тара-пата в розпачі, але доля до нього ласкава, й у кав’ярні головний герой зустрічає симпатичну і дуже бідну дівчинку Соломію, яку ласкаво називають Солькою. Ця дівчинка також любить смаколики, як і її мама (батька в цій родині немає), й у них є зошит із старими рецептами і вирізками. Разом ці троє вигадують справді казкове меню з простих продуктів (бо цей підхід до їжі насправді найкращий).
Свято вдається на славу, хоча батьки Гені були проти присутності бідняків у своєму домі, тому кухар провів своїх нових друзів на свято таємно. І Геня, як справжній принц, закохався у вродливу Сольку, яку назвав своєю королевою, ідучи проти уявлень батьків про потрібних людей.
Черговий принц і попелюшка...
Тара-пата згодом одружився із мамою Сольки, а батьки Гені інвестували у відновлення ресторану на Подолі.

Висновок: За сюжетом ця книга дуже простенька, але в ній багато смачних рецептів, які можна приготувати вдома з дитиною. Книга подарункова і смачна.

Маргарита Крук


Інші думки про книгу:
Наталя Марченко "Оксана Лущевська, Лана Світанкова. "Солька і кухар Тара-пата" - http://www.chl.kiev.ua/key/Books/ShowBook/132
Валентина Неліна "Готуємо з Солькою" - http://umoloda.kiev.ua/regions/0/237/0/73600/
 

Немає коментарів:

Дописати коментар