середу, 13 березня 2019 р.

Катерина Іванова «Мандрівка Максі-Смугастика»



Категорія – для малечі
Вік основної аудиторії – 5-10 років
Жанр – казка
Мова видання – українська
Оцінка авторів проекту - дуже добре


Катерина Іванова. Мандрівка Максі-Смугастика. – К.: АВІАЗ, 2013. – 80 с.

Коли художник пише свою казку і робить до неї ілюстрації, то книга стає особливою, вона наче огорнута любов’ю і ніжністю. Беручи до рук цю книгу, одразу відчуваєш сильні емоції, бо це видання – просто розкішне. Величезні кольорові малюнки з багатьма деталями і складними сюжетами, які можна роздивлятися годинами.
Але й сам текст не поступається малюнкам у барвистості і складності.

«Мандрівка Максі-Смугастика» – це казка про сміливого, щирого, доброго жабенятка на ім’я Максі.
Коли маля виросло, то відправилось у подорож, щоб побачити світ. Шлях приводить його до Зеленої долини, де Максі вирішує оселитися. Він стає бажаним мешканцем Жаб’ячого селища, інші жабки допомагають йому із ремонтом невеличкого будиночка, який ніби тільки й чекав на нового господаря. Але це тільки початок пригод відважного жабеняти.
Як у кожній казці, знаходиться хтось, кому муляє щастя інших. Тут ми зустрічаємося із жадібним і злим Жабом Бо. Він пихатий, заможний брехун, який вдає з себе короля заморської держави. Найбільша цінність для Жаба Бо – багатство. А служать йому помічники-охоронці із красномовними прізвиськами Драко-Хитрий і Гриз-Підлабуз.
Максі закохується у вродливу жабку Веснянку, з якою хоче створити родину. Але Жаб Бо стає на заваді. Щоб врятувати свою кохану від сумної долі, Максі має здійснити дуже небезпечну подорож і знайти чарівний діамант. Зрозуміло, що Жаб Бо та його підлеглі усіляко перешкоджають мандрівнику. А ціна велика: якщо Максі програє у суперечці, то має назавжди піти з селища, залишивши кохану за дружину жадібного Жаба.
Ось тільки сумно, що селище не об’єдналося проти лиходія раніше, віддавши все на волю долі та удачі маленького жабеняти...
Разом зі «Спритними качками капітана Кряка» Беном-Швидкокрилом і Деном Сталевим Дзьобом Максі летить на пошуки діаманта. Але важкі випробування жабеняті доводиться проходити і без крилатих друзів: порятуватися у шторм, здолати пустелю... Чарівний діамант неможна знайти чи відібрати, його треба заслужити. По всьому світу мандрують жабенятко й качки, побували вони і на спекотних континентах, і на Північному полюсі, а скільки всього дізналися й пережили!
Книга динамічна, повна пригод і складних ситуацій, в яких завжди перемагають добро, сміливість та дружба. Бо саме так і має бути у світі. І не лише у казковому.
Авторка-художниця не просто розповідає історії, але й навчає юних читачів малюванню. Дітям пропонується намалювати жабку, восьминога, дельфіна, качок, черепаху, слона, ящірку, грифа, страуса, пінгвіна, – тобто, тих, кого зустрічає у подорожі Максі.
Про кожну із цих істот окремо розповідається багато цікавої інформації. Ці реалістично-енциклопедичні вставки – листи жабеняти до своїх друзів.
Тому ця книжка ще й має дуже гарну пізнавальну основу.

Висновок: Я б сама хотіла зберігати у своїй бібліотеці таку яскраву і цікаву книгу.

Наталія Дев'ятко

Про цю книгу, на жаль, ми не знайшли відгуків.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар